Sepette %15 indirim KOD: Gizil15

0530 952 77 88

0530 952 77 88

En Değerli Mücevher; İnci

İstiridyenin yaşamından bir parça olan inci, değerli ve nadir oluşu ile maddi değil aksine manevi bir mücevherdir. Latince’de kelime anlamı “eşsiz” anlamına gelen inci, tarih boyunca yoğun ilgi görmüştür. İnci mücevher modelleri zamansız, şık ve zarif görünümü ile her kıyafete kolaylıkla uyum sağlayabilirler.Her daim kadınların ilgi odağı olan inci..

İnci dünyadaki değerli taşlardan bir tanesidir. En değerli süs eşyaları arasında yer almaktadır. Eski çağlardan beridir inci değerli taşı en çok kullanılan süs taşlarından bir tanesi olmuştur.

-Ünlü Fransız kuyumcu Jacques Cartier, 1916 yılında değerli iki inci kolye karşılığında (1.2 milyon dolar) New York’un ünlü 5. Caddesi'ndeki mağazasını satın alır.

-Bir antik mısır efsanesine göre; Kleopatra, Marc Antony'e olan aşkını ve birkaç dakika içinde bir ulusun tüm zenginliğini tüketebileceğini göstermek için bir inciyi şarap içinde çözündürdü.

-Antik yunanda incilerin tanrıların gözyaşı olduğuna dair bir inanış vardı. Bu sebeple kendi düğünlerinde ağlamasınlar diye gelinlere inci takılırdı.

-Holly Golightly'nin ikonik inci ve pırlanta kolyesinin 50.000 $ değerinde olduğu tahmin edilmektedir.

-En ünlü inci "La Peregrina," (eşsiz) 'dir. Armut biçimindeki bu inciyi en son Mary Tudor, Napolyon ve Elizabeth Taylor takmıştır.

-Kokichi Mikimoto, kültürlü tuzlu su incilerinden "Mikimoto" incisini üretti.